جام جهانی قطر صحنه ابراز نفرت ملتهای عربی از رژیم صهیونیستی
جام جهانی قطر صحنه ابراز نفرت ملتهای عربی از رژیم صهیونیستی
جام جهانی قطر صحنه ابراز نفرت ملتهای عربی از رژیم صهیونیستی یکی از رخداد های جالب در جام جهانی قطر خودداری مردم کشورهای مختلف عربی از گفتگو با رسانه های اسرائیلی و همچنین حمایت تماشاگران عربی از فلسطین در مقابل رژیم صهیونیستی است.
اساسا جام جهانی صحنه دیدن تصاویری است که کمتر در روزهای دیگر در کشورهای مختلف میتوان دید. برای مثال، جام جهانی صحنه آشنا شدن مردم کشورهای مختلف با هم و همچنین صحنه تقابل اجتماعی و ورزشی برخی کشورهای خاص با هم است.
با این حال، جام جهانی ۲۰۲۲ قطر صحنه یک رویداد ویژه نیز است: تماشاگران کشورهای مختلف و به خصوص کشورهای عربی از گفتگو با رسانهها و خبرنگاران اسرائیلی خودداری کرده و در هنگام برگزاری مسابقات نیز از فلسطین حمایت میکنند. تماشاگران عربی وقتی با خبرنگاران اسرائیلی مواجه میشوند این جمله را مطرح و از مصاحبه خودداری می کنند: «چیزی به نام اسرائیل وجود ندارد و کشوری که از سوی آنها اشغال شده فلسطین نام دارد.»
تماشاگران قطری، تونسی، لبنانی و حتی عربستانی از گفتگو با خبرنگاران اسراییلی خودداری کردند. تماشاگران تونسی در هنگام برگزاری بازیهای این کشور پلاکاردهایی در حمایت از فلسطین به محل برگزاری مسابقه برده اند. این موضوع به حدی برجسته بود که حتی رسانههای اسرائیلی و غربی نیز آن را پوشش دادند.
شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی تاکید کرد که برای تونسیها، فلسطین از هر چیزی در جام جهانی اهمیت بیشتری دارد. بسیاری از طرفداران تیم تونس در تظاهراتهای حمایت از ملت فلسطین شرکت میکنند و در جریان این بازیها پیام حمایت از ملت فلسطین میدهند و پلاکاردهایی با مضمون آزادی برای فلسطین به ورزشگاه میآورند، تا جایی که برخی از آنها این مسابقات را فرصتی مناسب برای بیان حوادث و رخدادهای فلسطین برای جهانیان میدانند.
این رفتار تماشاگران عربی در جام جهانی قطر حاوی چند نکته جامعه شناختی و سیاسی مهم است.
نکته اول اینکه؛ در کشورهای عربی با وجود وابستگی برخی حکام آنها به غرب و هم آوایی آنها با رژیم صهیونیستی، مردم مسلمان از مخالفان جدی عادی سازی روابط و حامی مساله فلسطین هستند.
نکته دوم اینکه؛ رفتار تماشاگران عربی با رسانهها و خبرنگاران اسرائیلی حاکی از شکاف میان ملتها و برخی از دولتهای عربی در موضوع فلسطین است. در حالی که دولتهای عربی مساله فلسطین را به حاشیه رانده و عادی سازی روابط با رژیم اشغالگر قدس را پیگیری میکنند، برای مردم عرب هنوز مساله فلسطین یک موضوع محوری و هویتی است. بنابراین جام جهانی قطر اوج شکاف میان مطالبات ملتها و سیاستهای اتخاذ شده توسط دولتهای عربی را نشان میدهد.
نکته سوم نیز این است که رفتار تماشاگران عرب با خبرنگاران و رسانه های صهیونیستی به منزله شکست فرایند عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی نیز است. در حالی که حکام برخی از کشورهای عربی از برگزاری هرگونه اعتراض در مخالفت با فرایند عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در درون کشورهای خود جلوگیری می کنند جام جهانی قطر به فرصتی برای مردم کشورهای مختلف عربی تبدیل شده است تا مخالفت خود را با فرایند عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی نشان دهند. این موضوع نشان میدهد که عملاً فرایند عادیسازی به یک فرآیند شکست خوردهای تبدیل شده است که از حمایت مردمی برخوردار نیست.
جام جهانی قطر صحنه ابراز نفرت ملتهای عربی از رژیم صهیونیستی