سوالات متداول در مورد رتبه بندی معلمان
سوالات متداول در مورد رتبه بندی معلمان
به گزارش خبری فا به نقل از خبرینو سوالات متداول در مورد رتبه بندی معلمان در این صفحه، پاسخ سوالات متداول در مورد رتبه بندی معلمان را می خوانید. رتبه بندی فرهنگیان برای فرهنگیان و معلمان عزیز در سراسر کشور، با سوالات و ابهامات متعدد همراه است.
پیشنهاد میکنیم، پاسخ سوالات متداول در مورد رتبه بندی معلمان را در همین صفحه بخوانید، شاید این سوالات از ابهامات شما نیز در مورد رتبه بندی معلمان باشد.
پاسخ سوالات متداول در مورد رتبه بندی معلمان
قانون رتبه بندی فرهنگیان چیست؟
قانون رتبه بندی فرهنگیان بر اساس سند تحول بنیادین نظام آموزشی یکی از موضوعات مهمی است که در جهت بهبود سطح معیشتی معلمان و هم در راستای ارتقای شایستگی حرفهای معلمان بسیار مهم است.
همچنین، این قانون متضمن بهبود کیفیت آموزشی دانش آموزان نیز میباشد.
زمان اجرای قانون رتبه بندی فرهنگیان چه تاریخی است؟
این قانون در تاریخ پانزدهم اسفند ماه سال یکهزار و چهارصد به تصویب مجلس و در تاریخ ۱۶ اسفند ماه سال ۱۴۰۰ به تصویب شورای نگهبان رسیده است. رئیس جمهور نیز در تاریخ ۲۳ اسفندماه این قانون را جهت اجرایی شدن به وزارت آموزش و پرورش و سازمان برنامه و بودجه کل کشور ابلاغ نموده است..
کدام دسته از معلمان مشمول قانون رتبه بندی فرهنگیان هستند؟
فوقالعاده رتبه بندی موضوع این قانون، از تاریخ ۱۴۰۰/۶/۳۱ اعمال شده است. معلمان بازنشسته قبل از این تاریخ، مشمول این قانون نمی شوند.
رتبه بندی معلمان و عوامل امتیاز آور رتبه بندی چیست؟
رتبه بندی معلمان یا گرید یک نوع معیار صلاحیت گذاری برای تضمین کیفیت و کمیت مربیان در ارائه ی خدمات آموزش می باشد. رتبه بندی بر اساس اعلام وزارت آموزش و پرورش فرآیندی است که منجر به ارتقای کیفیت در آموزش و پرورش میشود و هدف مستقیم آن افزایش حقوق نیست اما منجر به افزایش حقوق هم میشود؛ صلاحیت های عمومی شامل شخصیت افراد، تخصصی شامل دانش و توانمندی های آموزشی و پرورشی و حرفهای شامل مجموعه ای از شایستگی ها، توانمندی ها و مهارت هایی است که معلم حین کار به دست آورده و خود را ارتقا میدهد و کاملا مرتبط با شغل معلمی است.
شرایط اخذ رتبه بندی فرهنگیان و ارتقا رتبه بندی
احتمال تغییر در شرایط وجود دارد، پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر از آخرین تغییرات در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۲، با شماره تلفن ده رقمی مندرج در همین صفحه تماس بگیرید.
شرایط اخذ و نحوه ارتقای رتبه به شرح زیر است:
- رتبه ۱
- داشتن حداقل ۲ سال تجربه و گذراندن ۱۲۰ ساعت دوره آموزشی ضمن خدمت و تخصصی.
- کسب میانگین امتیاز ارزیابی عملکرد به میزان حداقل ۷۵ درصد در طول دو سال منتهی به نتایج ارزیابی؛ امتیاز هر سال نباید کمتر از ۷۰ باشد.
- کسب حداقل ۶۰ درصد امتیازات شاخصهای صلاحیتهای معلمی؛ امتیاز هر یک صلاحیتهای عمومی، تخصصی و حرفهای نباید کمتر از ۵۰ درصد باشد.
- رتبه ۲
- داشتن حداقل ۶ سال تجربه و حداقل ۴ سال توقف در رتبه ١
- گذراندن ۱۸۰ ساعت دوره آموزشی ضمن خدمت و تخصصی در طول دوره علاوه بر دورههای آموزشی مربوط به رتبه ١
- کسب میانگین امتیاز ارزیابی عملکرد به میزان حداقل ۸۰ درصد در طول سه سال متوالی منتهی به رتبه بعدی؛ امتیاز هر سال نباید کمتر از ۷۵ باشد.
- کسب حداقل ۶۵ درصد امتیازات شاخصهای صلاحیتهای معلمی؛ امتیاز هر یک از صلاحیتهای عمومی تخصصی و حرفهای برای رتبه بندی معلمان نباید کمتر از ۵۵ درصد باشد.
- رتبه ٣
- داشتن حداقل ۱۲ سال تجربه و حداقل ۳ سال توقف در رتبه ٢
- گذراندن ۱۵۰ ساعت دوره آموزشی ضمن خدمت و تخصصی در طول دوره بین دو رتبه.
- کسب میانگین امتیاز ارزیابی عملکرد به میزان حداقل ۸۵ درصد در طول دوره بین دو مرتبه؛ امتیاز هر سال نباید کمتر از ۸۰ امتیاز باشد.
- کسب حداقل ۷۰ درصد امتیازات شاخصهای صلاحیتهای معلمی؛ امتیاز هر یک از صلاحیتهای عمومی، تخصصی و حرفهای نباید کمتر از ۶۵ درصد باشد.
- رتبه ۴
- داشتن حداقل ۱۸ سال تجربه و حداقل ۳ سال توقف در رتبه ٣ برای رتبه بندی معلمان
- گذراندن ۱۲۰ ساعت دوره آموزشی ضمن خدمت و تخصصی در طول دوره بین دو رتبه
- کسب میانگین امتیاز ارزیابی عملکرد به میزان حداقل ۹۰ درصد در طول دوره بین دو مرتبه؛ امتیاز هر سال نباید کمتر از ۸۵ باشد.
- کسب حداقل ۷۵ درصد امتیازات شاخصهای صلاحیتهای معلمی؛ امتیاز هر یک از صلاحیتهای عمومی، تخصصی و حرفهای نباید کمتر از ۷۰ درصد باشد.
- رتبه ۵
- داشتن حداقل ۲۴ سال تجربه و حداقل ۳ سال توقف در رتبه ۴
- گذراندن ۱۰۰ ساعت دوره آموزشی ضمن خدمت و تخصصی در طول دوره بین دو رتبه.
- کسب میانگین امتیاز ارزیابی عملکرد به میزان حداقل ۹۰ درصد در طول دوره بین دو رتبه؛ امتیاز هر سال برای رتبه بندی معلمان نباید کمتر از ۸۰ باشد.
- کسب حداقل ۸۵ درصد از امتیازات شاخصهای صلاحیتهای معلمی؛ امتیاز هر یک از صلاحیتهای عمومی، تخصصی و حرفهای نباید کمتر از ۸۰ درصد باشد.