بنر ۱۳۵۰x 250 هدر سایت

چه مزایایی در بهره گیری از خدمات حقوقی برای طلاق از طرف مرد وجود دارد؟

چه مزایایی در بهره گیری از خدمات حقوقی برای طلاق از طرف مرد وجود دارد؟ یکی از انواع طلاق، طلاق از طرف مرد می‌باشد. با توجه به ماده 1133 قانون مدنی می‌توان گفت که مرد می‌تواند با رعایت شرایط مقرر...

چه مزایایی در بهره گیری از خدمات حقوقی برای طلاق از طرف مرد وجود دارد؟

چه مزایایی در بهره گیری از خدمات حقوقی برای طلاق از طرف مرد وجود دارد؟ یکی از انواع طلاق، طلاق از طرف مرد می‌باشد. با توجه به ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی می‌توان گفت که مرد می‌تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون طلاق‌، با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید. مراحل طلاق به این صورت است که اگر مرد بخواهد زن خود را طلاق بدهد، باید به دادگاه مراجعه کند و دادگاه با ارجاع اختلاف به داوری‌، اقدام به صلح بین زوجین می‌کند و در صورتی که بین زن و مرد صلح برقرار نشود، گواهی عدم سازش صادر می‌شود و باید مراحل طلاق را طی کند. عدم رضایت زن موثر در صدور یا عدم صدور گواهی عدم امکان سازش برای اجرای صیغه طلاق نیست. لیکن مرد حتی اگر عذر موجهی برای طلاق داشته باشد، باز هم موظف است، مهریه‌، جهیزیه و نفقه زن را مطابق با قانون طلاق و مهریه پرداخت کند. اما اگر عذر موجهی وجود نداشته باشد، این حق برای زن وجود دارد که علاوه بر مهریه، جهیزیه و نفقه، اجرت‌ المثل کار هایی را که در طول زندگی مشترک با عدم قصد تبرع و به دستور مرد انجام داده است، دریافت کند.

چه مزایایی در بهره گیری از خدمات حقوقی برای طلاق از طرف مرد وجود دارد؟

منظور از طلاق به درخواست مرد چیست؟

در روش طلاق به درخواست مرد، مرد می‌تواند بدون دلیل و تنها با پرداخت تمام حق و حقوق مالی به زن او را طلاق دهد و اعتراض زن در این مورد هم مانع از جدایی و طلاق از جانب مرد نخواهد شد. اما مرد نمی‌تواند بدون پرداخت حقوق مالی به زن هر موقع خواست او را طلاق دهد. نکته ‌ای که وجود دارد این است که اگر مرد برای طلاق همسرش دلیل یا دلایل محکمه‌پسند داشته باشد مانند عدم تمکین، سوء رفتار زن، اعتیاد زن، حبس طولانی مدت زن و مواردی که مورد قبول دادگاه برای طلاق زن از طرف مرد است دیگر لازم نخواهد بود که مرد برای طلاق جز مهریه زن دیگر حقوق مالی مثل نفقه، اجرت‌المثل و نحله را هم پرداخت کند.

بیشتر بدانید: آیا محدودیت ها و شرایط خاصی برای طلاق از طرف مرد وجود دارد؟

دادخواست طلاق از طرف مرد باید چه شرایطی داشته باشد؟

این دادخواست تفاوت چندانی با بقیه انواع طلاق ‌ها ندارد. مرد ابتدا در سامانه طلاق ثبت ‌نام می‌کند و وقت مشاوره قبل از طلاق که برای انواع طلاق اجباری است می‌گیرد. اما اگر در سامانه طلاق ثبت نام نکرد می‌تواند دادخواست طلاق را به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی تقدیم کند. سپس باید تمبر باطل کند و کپی برابر با اصل شده سند ازدواج و تمامی مدارک را به ضمیمه دادخواست طلاق، تقدیم دفتر خدمات الکترونیک قضایی که در آن دادخواست را ثبت کرده است، کند تا از آن ‌جا به دادگاه خانواده برای رسیدگی ارسال شود. در دادگاه کلیه مدارک بررسی می‌شود و دادگاه برای ایجاد صلح و سازش بین زوجین، آن‌ ها را به داوری دعوت می‌کند و از آن ‌ها می‌خواهد یک نفر به عنوان داور معرفی کنند.

حضانت فرزندان در طلاق از طرف مرد

حکم قطعی حضانت فرزندان توسط دادگاه تعیین می‌شود. اما به طور کلی پس از طلاق والدین و یا جدا زندگی کردن آن‌ها به هر نحوی، حضانت فرزند پسر از سن ۷ تا ۱۵ سالگی و حضانت فرزند دختر از ۷ تا ۹ سالگی با پدر است و پس از آن فرزند حق انتخاب حضانت دارد. در صورتی که فرزند اقدام به انتخاب نکند قانون یا توافق زوجین حضانت فرزند را مشخص خواهد کرد. برای ثبت دادخواست حضانت فرزند مشترک همانند دعاوی دیگر باید به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه شود. مدارک لازم برای ثبت این دادخواست، اصل شناسنامه و کارت ملی خواهان، شناسنامه فرزند و نیز اصل سند طلاق و سایر دلایل برای اثبات عدم صلاحیت خوانده است.

حضانت فرزندان در طلاق از طرف مرد

نکات مهم در طلاق از طرف مرد

زمانی که مرد می‌خواهد همسرش را بدون دلیل طلاق دهد باید حقوق مالی زن را به او پرداخت کند در این بین برای پرداخت حقوق زن نکاتی وجود دارد:

  • طلاق زمانی ثبت می‌شود که حقوق مالی زن به او پرداخت شده باشد.
  • اگر مرد برای پرداخت حقوق مالی زن مثل مهریه، نفقه، اجرت المثل و نحله درخواست اعسار بدهد و دادگاه درخواستش را قبول کند و اعسار را بپذیرد طلاق ثبت می‌شود و اگر دادگاه درخواست اعسار مرد را نپذیرد با رضایت زن طلاق ثبت خواهد شد اما زن می‌تواند پس از ثبت طلاق برای دریافت حقوق مالی اش از طریق اجرای احکام دادگستری اقدام کند.
  • در طلاق به درخواست مرد که بدون دلیل می‌خواهد همسرش را طلاق دهد پس از مشخص شدن امور مربوط به حقوق مالی زن، صیغه طلاق جاری می‌شود و در شناسنامه ثبت می‌شود.

 

این خبر توسط شهروند خبرنگار ارسال شده و صحت آن توسط پایگاه خبری خبریفا رد یا تائید نمی شود

جهت ارسال خبر از طریق لینک زیر اقدام نمایید

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.