کاردانی پیوسته و ناپیوسته دانشگاه آزاد چیست؟ تفاوت کاردانی پیوسته و ناپیوسته دانشگاه آزاد
کاردانی پیوسته و ناپیوسته دانشگاه آزاد چیست؟
کاردانی پیوسته و ناپیوسته دانشگاه آزاد چیست؟ دانشگاه آزاد اسلامی، یکی از دانشگاه های ایران است. این دانشگاه در سال ۱۳۶۱ تأسیس شده است و امروزه یکی از پرطرفدارترین مراکز آموزشی است. به همین دلیل است که این دانشگاه ها در بسیاری از شهرهای ایران ساخته شده است و مورد توجه بسیاری از داوطلبان ادامه تحصیل واقع گردیده است. این دانشگاه از پرجمعیت ترین دانشگاه های جهان است. بدین دلیل که با استقبال قابل ملاحظه ای از سمت داوطلبان مواجه شده است.
این سوال برای همه پیش می آید که تفاوت کاردانی پیوسته و ناپیوسته دانشگاه آزاد در چی می باشد و چه رشته هایی کاردانی پیوسته و چه رشته های کاردانی ناپیوسته می باشد. در این مقاله در پایگاه خبری خبریفا به صورت کامل آن می پردازیم.
کاردانی پیوسته و ناپیوسته چیست
- کاردانی پیوسته: در کاردانی پیوسته، دانشجویان دروس مربوط به پیشدانشگاهی را در دانشگاه میخوانند و مربوط به رشتههایی است که در سیستم آموزشی نظام قدیم یا ترمی واحدی، مقطع پیش دانشگاهی را نداشتند. برای ثبتنام در مقطع کاردانی پیوسته، نیازی به شرکت در کنکور نیست و پذیرش صرفا براساس سوابق تحصیلی است.
- کاردانی ناپیوسته: در کاردانی ناپیوسته دانشجویان باید حتما مقطع پیشدانشگاهی را گذرانده باشند و یا دانشآموز فنی حرفهای و یا کار دانش نظام جدید یا سیستم آموزشی ۳-۳-۶ باشند. برای ثبتنام در مقطع کاردانی ناپیوسته باید در کنکور شرکت کنید، البته دانشگاه آزاد ثبتنام بدون کنکور هم دارد
کسب مقام هایی در مسابقات جهانی از امتیاز های دانشگاه های آزاد می باشد. همچنین این دانشگاه ها با در دست داشتن فضای ورزشی مناسب، در جهت فعالیت های ورزشی فعالیت های بسیاری انجام داده است. از جمله این فعالیت ها می توان به انواع مسابقات ورزشی اشاره کرد. دانشگاه آزاد از جمله دانشگاه های دارای شهریه است. به همین دلیل دانشجویان این دانشگاه قبل از ثبت نام برای هر ترم، بایست شهریه ای را برای ادامه تحصیل پرداخت نمایند. لازم به ذکر است که بدون پرداخت شهریه در ابتدای هر ترم، امکان ادامه تحصیل برای دانشجویان وجود ندارد. این دانشگاه ها دارای تمامی دوره های کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا می باشند. کلیه دانشجویان می توانند به منظور دریافت دفترچه ثبت نام در این دانشگاه ها، از طریق سازمان سنجش اقدام نمایند. همچنین داوطلبانی که می خواهند بدانند تفاوت کاردانی پیوسته و ناپیوسته دانشگاه آزاد چیست؟ لطفا به ادامه این مقاله توجه کنند.
ثبت نام دانشگاه آزاد اسلامی سال ۱۴۰۰
این دانشگاه ها برای دوره های کاردانی به صورت پیوسته و ناپیوسته، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا دانشجو می پذیرد. نحوه پذیرش این دانشگاه ها به دو صورت انجام می پذیرد. با برگزاری آزمون و بدون برگزاری آن. اما با توجه به اینکه سوالاتی در زمینه تحصیل در این دانشگاه ها وجود دارد، نظیر پرسش تفاوت کاردانی پیوسته و ناپیوسته دانشگاه آزاد چیست؟ در ادامه به بررسی و پاسخ این سوال پرداخته شده است.دوره کاردانی پیوسته مخصوص آن دسته از داوطلبانی است که مدرک دیپلم خود را از کار و دانش، فنی حرفه ای، بعد از گذراندن سه سال متوسطه یا چهار سال دبیرستان نظام قدیم، در رشته های ریاضی، تجربی و ادبیات و علوم انسانی گرفته اند. اما دوره کاردانی ناپیوسته به منظور ثبت نام آن دسته از داوطلبانی است که دارای مدرک پیش دانشگاهی هستند. بدین منظور که داوطلبان دوره کاردانی ناپیوسته بایست برای ثبت نام در این دوره، علاوه بر مدرک دیپلم متوسطه دارای مدرک پیش دانشگاهی باشند.
این شرایط در نظام جدید بر مبنای گرفتن آخرین مدرک کلی دوره دوم متوسطه می باشد. همچنین لازم به ذکر است که رشته های معرفی شده در دوره کاردانی ناپیوسته دانشگاه آزاد، دارای تنوع بیشتری نسبت به رشته های دوره کاردانی پیوسته است. ثبت نام در دوره کاردانی ناپیوسته فقط به صورت بدون آزمون انجام می پذیرد. همچنین لازم است گفته شود که ثبت نام دانشگاه آزاد اسلامی، هر ساله در دو دوره انجام می پذیرد. آن دسته از داوطلبانی که پرسش هایی نظیر تفاوت کاردانی پیوسته و ناپیوسته دانشگاه آزاد چیست؟ دارند و همچنین می خواهند در مواردی چون تفاوت دوره کاردانی پیوسته و ناپیوسته، ثبت نام بدون کنکور دانشگاه آزاد، مدارک لازم برای ثبت نام دانشگاه آزاد اسلامی، زمان کنکور کاردانی دانشگاه آزاد و همچنین میزان شهریه ماهیانه این دانشگاه ها اطلاعاتی کسب کنند، می توانند به سایت سازمان سنجش مراجعه کنند و با مراجعه به این سایت و خواندن دفترچه راهنمای شرکت در دوره های دانشگاه آزاد اسلامی، پاسخ پرسش های خود را دریافت نمایند.
شهریه دانشگاه آزاد اسلامی سال ۱۴۰۰
از شرایط شرکت در این دانشگاه ها، داشتن مدرک دیپلم متوسطه یا پیش دانشگاهی است. داوطلبان بایست توجه داشته باشند که بدون داشتن دیپلم متوسطه یا پیش دانشگاهی، حق شرکت در دوره های دانشگاه آزاد اسلامی را نخواهند داشت. همچنین دوباره یادآوری می شود، داوطلبانی که قصد دارند در دوره پیوسته کاردانی دانشگاه های آزاد شرکت نمایند، بایست دارای مدرک دوره سوم متوسطه باشند. آن دسته از عزیزانی که می خواهند در دوره کاردانی ناپیوسته دانشگاه آزاد اسلامی شرکت کنند، لازم است علاوه بر مدرک دیپلم متوسطه، مدرک دوره پیش دانشگاهی را نیز ارائه دهند. همانطور که گفته شد، ثبت نام در دانشگاه های آزاد اسلامی با پرداخت شهریه انجام می پذیرد.
لازم به ذکر است که میزان شهریه برای دوره های کاردانی پیوسته و ناپیوسته برابر است. میزان شهریه دانشگاه آزاد اسلامی از مقادیر ۸۵۰ هزار تومان برای برخی از رشته های دوره کاردانی تا ۷ میلیون و ۴۸۰ هزار تومان برای رشته های دوره دکترا می باشد. همچنین توصیه می شود داوطلبان شرکت در این دانشگاه ها برای کسب اطلاعات دقیق، جدیدترین نسخه دفترچه شرکت در دوره های دانشگاه آزاد را مطالعه فرمایند.
میزان شهریه دانشگاه آزاد برای دوره های مختلف متفاوت است. اما شرایط پرداخت تمامی دوره ها یکسان می باشد. بدین ترتیب که میزان شهریه این دانشگاه ها به دو صورت شهریه ثابت و شهریه متغیر است. مقدار شهریه ثابت در طول تحصیل دانشجو تغییر نمی کند. اما میزان شهریه متغیر با توجه به تعداد و نوع واحد های درسی تغییر می یابد. میزان افزایش شهریه متغیر، در هر سال از دوره تحصیل دانشجو به میزان ۱۰ تا ۱۵ افزایش پیدا می کند.
در این مقاله به معرفی دانشگاه آزاد اسلامی، انواع دوره های تحصیل در این دانشگاه و میزان شهریه تحصیل پرداخته شده است. دوباره یادآوری می شود که دوره های تحصیل این دانشگاه ها همانند سایر دانشگاه های معتبر ایران، شامل دوره های کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا می باشد.
همچنین لازم به یادآوری دوباره است که داوطلبان می توانند برای دریافت اطلاعات دقیق تر در مورد این دانشگاه ها و نحوه ثبت نام در دوره های کاردانی پیوسته و ناپیوسته می توانند به سازمان سنجش مراجعه نمایند و اطلاعات دقیق تری در این موارد دریافت نمایند.