مشاوره احداث گلخانه با در نظر گرفتن شرایط منطقه ای
مشاوره احداث گلخانه با در نظر گرفتن شرایط منطقه ای
مشاوره احداث گلخانه با در نظر گرفتن شرایط منطقه ای شرایط مناسب رشد برای گیاهان در محیطهای طبیعی بهندرت ممکن است که پیش آید و معمولاً در اکثر مواقع یک یا چند عامل (مثل شدت نور، دمای روزانه، دمای شبانه، میزان رطوبت نسبی هوا و رطوبت خاک)، در وضعیت نرمال قرار ندارند و درنتیجه کارایی گیاهان کاهش یافته و نمیتوانند حداکثر بهرهوری را داشته باشند، ازاینرو لازم است تا با کنترل اینگونه عوامل محیطی شرایط را برای رشد بهتر و افزایش عملکرد گیاهان فراهم سازیم. ساخت گلخانه راهی بسیار مؤثر برای کنترل عوامل محیطی است، هرچقدر که بهتر و دقیقتر بتوانیم عوامل محیطی را کنترل کنیم، کارایی گیاهان ما نیز افزایش خواهد یافت.
همچنین گلخانهها برای محافظت از محصول در برابر شرایط نامناسب آب و هوایی مثل دمای پایین، یخزدگی، باد، باران، تگرگ یا برف مورد استفاده قرار میگیرند، ازاینرو در مناطق مختلف و بر اساس شرایط محیطی متفاوت مثل میزان بارش و همچنین نوع محصول موردنظر، باید از سازههای متفاوتی استفاده نمود. در ادامه برخی از انواع سازهها و گزینههای مناسب برای مناطق مختلف معرفی میشوند.
مشاوره احداث گلخانه چه کمکی به من میکند؟
شاید از خودتان بپرسید اساساً چه نیازی به استفاده از راهنمایی مشاور وجود دارد. با یک گشت ساده در اینترنت و خواندن چند مقاله میشود کار ساخت گلخانه را شروع کرد. اما کافی است همین سرچ ساده را هم آغاز کنید تا به سرعت با انبوهی از سوالات بیپاسخ روبرو شوید. سوالاتی که صفحههای اینترنت جوابی برای آنها ندارند.
تصمیم درباره مکان گلخانه، مساحت آن، نوع گیاهان و موارد دیگر از همان ابتدا چالش برانگیز خواهد بود. با استفاده از راهنمایی مشاوران، شما در هر مرحله از راه اندازی گلخانه، مناسبترین گزینه را انتخاب میکنید.
علاوه بر این، شما درباره وجود بعضی از مسائل اطلاع ندارید. برای مثال ممکن است کاشت یک گیاه خاص در یک منطقه ممنوع باشد. یا بعضی از مراحل ساخت گلخانه مثل استفاده از آب از قوانین مخصوصی پیروی کند و شما از آن بیاطلاع باشید.
بسیاری از مسائل نیز بعد از شروع کار و در حین پرورش گیاهان ممکن است شما را غافلگیر کند. شما با استفاده از مشاوره ساخت گلخانه خواهید دانست که در طی مدت انجام کار باید انتظار چه مسائلی را داشته باشید.
متخصصین در زمینه احداث گلخانه، تا زمان رسیدن به محصول و حتی فروش آن شما را همراهی میکنند. به اینترتیب شما میتوانید مطمئن باشید که ریسک سرمایهگذاری شما در پایینترین حد خود خواهد بود.
در ادامه با هم بررسی میکنیم که مشاوره احداث گلخانه در چه زمینههایی میتواند برای شما سودمند باشد.
مشاوران متخصص در زمینه گلخانه با مراجعه به محل احداث پروژه، آنرا بطور کامل و دقیق، کارشناسی و بررسی میکنند. مواردی مانند ساعتهای تابش نور خورشید و ساعتهای سایه، دما و رطوبت هوای منطقه کاملا مشخص میشود.
در کنار آن با توجه به نوع گیاهانی که برای کاشت مد نظر دارید، کارشناسان شما را در نوع سازه انتخابی برای ساخت گلخانه راهنمایی میکنند. همچنین ارتفاع سقف و نقشه گلخانه را نیز با توجه به نوع گیاهان برای شما مشخص میکنند.
با مشاوره حضوری در محل گلخانه، شما میتوانید مطمئن باشید که بهترین و کارآمدترین راهنمایی را دریافت میکنید. کارشناسان از نزدیک همه موارد را بررسی میکنند و توصیه های لازم را در اختیار شما قرار میدهند.
شرایط اولیه اخذ مجوزه احداث گلخانه چیست؟
قبل از هر چیزی در احداث گلخانه باید به کسب پروانه تأسیس و مجوزهای احدث گلخانه فکر کنید؛ برخی از این مدارک برای دریافت وام احداث گلخانه نیز مورد نیاز هستند. برای گرفتن پروانه تاسیس باید مدارکی به نظام مهندسی ارائه کنید که میتوانید با مراجعه به وبسایت جهاد کشاورزی (www.maj.ir) از مجوزهای احدث گلخانه و شرایط اخذ آن مطلع شوید. برخی مدارک که باید برای دریافت پروانه تأسیس ارائه کنید عبارت اند از: مشخصات و مدارک فردی، حق مالکیت کتبی آب، مشخصات و مدارک زمین (سند شش دانگ، حریم زمین یا به عبارتی فاصله زمین از مرغداری و دامداری و… )
برای نمونه:
– فاصله و حریم با کار خانههای آلوده (کارخانجات سیمان، سنگ شکنی، آسفالت، پودر سنگ و… ) باید ۲۰۰۰ متر باشد .
– فاصله و حریم با رودخانه باید ۵۰ متر باشد.
– فاصله و حریم با دریا باید ۲۰۰ متر باشد.
– فاصله و حریم با واحد مرغ لاین باید ۳۰۰۰ متر باشد.
– فاصله و حریم با واحد مرغ اجداد و اصلاح نژادی باید ۱۰۰۰ متر باشد.
– فاصله و حریم با واحد مرغ مادر باید ۵۰۰ متر باشد.
مراحل گام به گام برای احداث گلخانه
قدم اول شرح هزینهها و درآمدها قبل از شروع پروژه و با تحقیقات اساسی و نوشتن یک طرح جامع ، که اولا می توانیم هزینهها و درآمدها را با ترسیم نموداری تجزیه و تحلیل کنیم و نقاط سر به سر و نکات سود را برآورد نماییم. تا بتوانیم به صورت بسیار دقیق پیشبینی بنماییم که آیا پروژه مورد نظر، اقتصادی است و یا خیر؟ زمان برگشت سرمایه چه مقدار است؟
دوم اینکه لازم است که موارد قانونی لازم برای اخذ پروانه تاسیس و بهره برداری گلخانه بپردازیم.
دستورالعمل سازمان جهاد کشاورزی بایستی متقاضی حداقل اسناد ۵۰۰۰ متر مربع زمین و آب و برق و… مورد نیاز را ارائه نموده و درخواست احداث گلخانه ای با سطح حداقل۳۰۰۰ متر مربع را داشته باشد تا بتواند پروانه تاسیس دریافت نماید (حداقل مساحت برای ساخت گلخانه این مقدار است) طبق دستورالعمل های ابلاغ شده گلخانههای استاندارد مورد پذیرش جهاد کشاورزی در چهار نوع A،B،C،D می باشد که به ترتیب از A به D هزینه احداث آنها افزایش مییابد و کیفیت آن ها نیز بهتر می شود.
برای تاسیس گلخانه چه مهارت هایی را باید داشته باشیم ؟
برای تاسیس یک گلخانه باید فرد حتما با مقدمات کشاورزی، دانش پرورش گیاه و مهمتر از هم با اوضاع بازار آشنایی داشته باشد. پس در صورت تمایل ورود به این صنعت باید این مهارت را خودتان داشته باشید یا کسب کنید یا اینکه از حضور یک مهندس کشاورزی با تجربه بهره مند شوید.
برای کشت گلخانهای مثل سایر محصولات کشاورزی فصل خاصی وجود ندارد شخص گلخانه دار خود تشخیص می دهد چه محصولی بکارد و یا کی شروع به کشت نماید. اما بهتر است محصولاتی که فصل کشت آنها تمام شده و در حال حاضر کم پیدا می شود کاشته شود.
سخن اخر
برای ورود به هر شغل و کسب و کاری نیاز به اطلاعات جامع در حوزه همان کسب و کار ، اطلاع از هزینه ها ، سود و زیان آن حرفه و.. میباشد. در این مقاله سعی شد خلاصه ای از نکات مهم و اساسی برای احداث گلخانه و نحوه گرفتن مجوز گفته شود.
اما نکنه مهم در خصوص احداث گلخانه اینست که این امر یک کار بسیار تخصصی و حرفه ای محسوب میشود و نیاز به متخصصین مجرب در این حوزه است تا برای طراح یک گلخانه همه موارد را از جمله شرایط اقلیمی حاکم بر منطقه، نوع کشت، میزان اب موجود، ساختار خاک، نوع محصول و … در نظر بگیرندتا بیشترین سود از گلخانه مد نظر بدست اید.
در این خصوص مجتمع صنعتی گلخانه سازان توانا قادر است با طراحی و پیاده سازی تخصصی گلخانه پاسخگوی نیاز شما در زمینه طراحی و اجرای گلخانه باشد.
این خبر توسط شهروند خبرنگار ارسال شده و صحت آن توسط پایگاه خبری خبریفا رد یا تائید نمی شود |