بنر ۱۳۵۰x 250 هدر سایت

پروانه معصومی درگذشت؛ آه از غمی که تازه شود با غمی دگر

پروانه معصومی درگذشت؛ آه از غمی که تازه شود با غمی دگر

پروانه معصومی درگذشت؛ پروانه معصومی بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون کشورمان در سن ۷۹ سالگی درگذشت.

پروانه معصومی درگذشت؛ آه از غمی که تازه شود با غمی دگر

به گزارش خبریفا به نقل از فارس، پروانه معصومی بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون کشورمان پس از چند روز بستری بودن در بیمارستان عصر روز دوشنبه ۶ آذر به دلیل عارضه پارگی روده و عفونت ریوی در سن ۷۹ سالگی درگذشت.

نعیمه نظام دوست بازیگر سینما و تلویزیون و همکار سالیان پروانه معصومی با انتشار یک عکس در صفحه شخصی خود خبر از درگذشت این هنرمند پیشکسوت داد.

نظام دوست با انتشار این عکس نوشت:

خداحافظ بانو جان مهربانم سفرتون سبز، خانم جان بانو پروانه معصومی مهربانم، سالهاست افتخار شاگردی شما رو داشتم، سریال پلیس جوان و دریائی‌ها و ساکن کلبه چوبی که مدت دوماه در لاهیجان با هم زندگی کردیم، کلی خاطرات زیبا ازتون به یاد دارم. شما به شدت مهربان ولی جدی بودین. سیدمهدی حقی مدیر برنامه هاتون و دوست خوب من دیروز بهم اطلاع داد که در بیمارستان بستری هستین ازش خواستم که تلفنی باهاتون حرف بزنم، الان که شماره اش و دیدم فکر کردم که شما اجازه دادین باهاتون حرف بزنم ولی دریغا که عمر مجال نداد برای خداحافظی.»

پروانه معصومی با نام اصلی سکینه کبودرآهنگی سال ۱۳۲۳ در یکی از محله های قدیمی تهران به نام محله دانشگاه تهران متولد شد و تحصیلاتش را در زمینه زبان های خارجی به سرانجام رساند.

وی بازیگری را از دوران پیش از انقلاب و حدود سال ۱۳۵۰ آغاز کرد و در این دوران در فیلم هایی چون بی تا، رگبار، شهر قصه، غریبه و مه و کلاغ ایفای نقش کرد و بعد از آن چند سال هیچ نقشی را بازی نکرد و بعد از انقلاب دوباره به دنیای بازیگری بازگشت.اولین تجربه جدی پروانه معصومی بعد از انقلاب مربوط به سال ۶۳ و بازی در فیلم «گل‌های داوودی» ساخته رسول صدعاملی است.

مرحوم معصومی برای بازی در فیلم «گلهای داوودی» از سومین جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۶۳ و برای بازی «جهیزیه‌ای برای رباب» از ششمین جشنواره فیلم فجر در ۱۳۶۶ برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن شده است.

این بازیگر فقید از جمله بازیگرانی است که طی دهه‌های مختلف در آثار بسیار مهمی حضور داشت. بازی در آثار درخشانی چون «کوچک جنگلی»، «مسافر ری»، «امام علی»، «ناخدا خورشید»، «پلیس جوان»، « یوسف پیامبر» و…معصومی را تبدیل به بازیگری نام آشنا برای مخاطبان ایرانی کرده است.

پروانه معصومی سال ۱۴۰۰ و در گفت‌وگویی با خبرگزاری فارس (این‌جا) در پاسخ به پرسشی درخصوص ماندگارترین شخصیت‌هایی که تا به حال بازی کرده گفته بود که «نقشی که در سریال امام علی (ع) و ناخدا خورشید بازی کردم را خیلی دوست داشتم.»

 مرحوم معصومی از جمله نخستین بازیگران زن ایرانی است که بعد از انقلاب اسلامی حجاب را پذیرفت و همواره از حجاب خود دفاع کرده و آن را به شکلی معطوف به ذات انسان می‌دانست.

براساس این خبر، پائیز ۱۴۰۲ را یکی از غم‌انگیزترین فصول هنرهای نمایشی ایران می‌توان نامید. فصلی که در آن هنرمندانی بزرگ و ماندگاری همچون فردوس کاویانی،اکبر قدمی،آتیلا پسیانی،داریوش مهرجویی،وحیده محمدی‌فر،بیتا فرهی و پروانه معصومی رخ در نقاب خاک کشیدند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.